NOSITELJICA LISTE SBB-A

Alma Pašić: U programu ćemo ponuditi projekte koji će omogućiti svima da ostanu na svom ognjištu

Izbori su za manje od tri mjeseca i oni su prilika da biramo između moderne BiH, članice EU s jedne, i svađa, sukoba i stagniranja s druge strane, rekla je Pašić

Alma Pašić: Svaki kanton, grad i općina su prioriteti. SBB

S. S.

14.7.2022

Magistrica saobraćaja i komunikacija Alma Pašić nositeljica je liste Saveza za bolju budućnost BiH za Federalni parlament iz izborne jedinice 9 koja pokriva Hercegovačko-neretvanski kanton.

Ova mlada Mostarka diplomirala je i magistrirala na Univerzitetu u Sarajevu, a kao inžinjerka zaposlena je u "Autocestama FBiH".

Predsjednica je mostarske organizacije Saveza za bolju budućnost BiH, a za aktivan politički angažman odlučila se, kako kaže, jer želi dati svoj doprinos zaustavljanju masovnog odlaska mladih, kako iz Hercegovine, tako i iz cijele države.

Alma Pašić: Svaki kanton, grad i općina su prioriteti. SBB

Ekonomski ojačati svaki dio BiH

- Moj grad Mostar, u kojem želim ostati i zasnovati porodicu, ali i cijela Hercegovina decenijama su poprište raznih političkih i raznih mešetarskih borbi od kojih građani nemaju nikakve koristi. Naprotiv, imamo ogromnu štetu. Vladajuće stranke dovele su nas na sami rub propasti, a jedino racionalno i realno rješenje mogu ponuditi mladi, odnosno nova generacija političara. Shvatila sam da mi više nemamo ni minute vremena za čekati, nego moramo ustatiti i boriti se za sebe. Neophodan je društveni bunt, u kojem će građani na civiliziran način, izborom mladih i novih snaga, preokrenuti društveno-političku zbilju – kazala je Pašić.

U Savezu za bolju budućnost BiH vidjela je snagu koja može dati ogroman doprinos da se naša država podigne iz stagnacije, ali isto tako i stranku koja je svoja vrata širom otvorila za mlade, stručne i vrijedne kadrove.

- Potičem iz radničke porodice i samo vjerujem u rad. Zbog toga sam dio Saveza za bolju budućnost BiH, jer vjerujem da samo rad doprinosi boljoj budućnosti. To nam je i pokazao naš predsjednik Fahrudin Radončić, koji je dokazao da se samo napornim radom i znanjem može biti uspješan. Kao industrijalac sagradio je najljepše zgrade u ovom dijelu Evrope i dokazao da ima viziju, I slobodno mogu kazati, recept za izlazak BiH iz krize. Mi mladi vjerujemo gospodinu Radončiću i spremni smo ga slijediti na putu borbe za bolju BiH – naglasila je Pašić.

Kako je istaknula, SBB će na Opće izbore izaći s vrlo jasnim planom i programom kojeg će ponuditi građanima i garantirati rezultat.

- Želimo ekonomski ojačati svaki dio naše domovine, svaki kanton nam je prioritet, svaki grad i općina. Moramo zadržati naše ljude da ne odlaze, jednostavno, to nam je prioritet, jer bez radne snage, nećemo imati ni ekonomije. U našim dokumentima koje ćemo ponuditi građanima biti će projekti koji će svima omogućiti da ostanu na svom ognjištu, da pokrenu biznis, da se bave poljoprivredom, turizmom... Barem mi u Hercegovini imamo ogromne, a neiskorištene potencijale – ističe ova Mostarka.

Kriteriji trebaju biti rad i znanje

Jedan od glavnih programskih ciljeva Saveza za bolju budućnost BiH jeste društvo jednakih šansi, u kojem će kriteriji biti znanje i rad, a ne rodbinske, političke ili druge veze.

- Mi želimo takvu BiH, državu koja će biti članica Evropske unije. Želimo modernu BiH, svih naroda i građana, koji će svoja prava ostvarivati po zakonu, a ne po vezi, borimo se za bolje obrazovanje, zdravstvo, socijalnu zaštitu... Želimo državu u kojoj ćemo surađivati i graditi, bez sadašnjih podjela i svađa. Znam da mi možemo, samo nam treba prilika da dovedemo prave ljude na pravo mjesto. Izbori su za manje od tri mjeseca i oni su prilika da biramo između moderne BiH, članice EU s jedne, i svađa, sukoba i stagniranja s druge strane. Mi smo za modernu BiH, evropsku, ekonomski i ekološki stabilnu državu – istaknula je Pašić.

Ona je na kraju poslala poruku mladim Bosancima i Hercegovcima, pozvala ih da iskoriste najjače oružje koje imaju, kako bi sebi osigurali budućnost u svojoj, a ne tuđoj domovini.

- Mnogi su pasivni, misle da ne mogu uraditi ništa, da se njihov glas ne čuje. To nije tako. Mladi su jedina snaga koja koja može donijeti promjene. Njihov glas se itekako čuje, ali ga moraju iskoristiti na izborima 2. oktobra – poručila je Pašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.