LIDER SDS-A

Šarović: Cijena gasa kao i nesposobnost vlasti će rasti

Pred nama je jedan dramatičan period i doći ćemo u još goru situaciju u naredna tri mjeseca, poručio je on

A. O.

Mirko Šarović

Foto: AGENCIJE


Lider SDS-a Mirko Šarović izjavio je da će cijena gasa i dalje rasti, a paralelno s tim i nesposobnost onih koji nas vode. Tvrdi da nesposobnost, nesnalaženje i zamajavanje javnosti da do poskupljenja neće doći plaćaju direktno građani.

- Na vrijeme smo upozoravali i predlagali rješenja u vidu povoljnijih aranžmana za snadbjevanje gasom kako je to na primjer uradila Srbija. Zbog toga oni danas imaju 100 posto jeftiniji gas nego što je to u RS. Nažalost, kao ni u svim drugim segmentima poskupljenja, vlast nije preduzela nikakvu konkretnu mjeru da ublaži posljedice krize - poručio je lider SDS-a.

Obistinili su se naši strahovi i upozorenja, poručuje Šarović, da će doći do značajnog povećanja cijene gasa.

- Pred nama je jedan dramatičan period i doći ćemo u još goru situaciju u naredna tri mjeseca. Vlast se očito ne snalazi i nema nikakvog plana. Raspršile se lažne tvrdnje da mi imamo neki poseban, privilegovan status, da je napravljen dogovor sa predsjednikom Putinom... Očito da smo po ko zna koji put imali serviranje lažnih vijesti u predizborne svrhe a politika laži nijednoj zemlji niti njenom narodu nikada nije donijela ništa dobro -zaključio je Šarović.

NA VRH

Podijeli članak na