PODRŠKA

Kamp za djecu liječenu od raka: Oko 200 mališana i njihovih porodica boravit će na Bjelašnici

Istakli su da svi s nestrpljenjem čekaju i raduju se aktivnostima i druženju

Podrška mališanima oboljelim od raka. ILUSTRACIJA

A. O.

18.7.2022

Podrška mališanima oboljelim od raka je ključna tokom intenzivnog liječenja, ali je neophodna i nakon njega. Nakon liječenja poseban akcenat stavlja se na važnost rehabilitacije i njenog značaja za djecu oboljelu od raka.

- Nakon pauze od dvije godine radi pandemije koronavirusa, sretni smo što možemo najaviti ponovo održavanje 13. po redu Rehabilitacionog kampa „Bjelašnica 2022“ od 25.07. – 29.07.2022, koji će se održati na našoj predivnoj olimpijskoj planini Bjelašnici i brojat će preko 200 mališana i njihovih roditelja i braće i sestara sa područja cijele FBiH, koji su izborili svoju bitku i pobijedili rak - kažu iz Udrućenja.



Aktivnosti i druženja

Dodali su da kao i svake godine posebno su ponosni na volontere kampa iz njihove grupe MladiCe – mladi koji su u djetinjstvu izliječeni od raka. Oni kroz svoj volonterski angažman sa djecom dodatno motivišu djecu i roditelje da je konačna pobjeda nad rakom moguća.

Istakli su da svi s nestrpljenjem čekaju i raduju se aktivnostima i druženju.

Udruženje, svake godine, pruža posebno osmišljen program rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu i liječenju od raka i njihove roditelje. 


Besplatan program

Čitav program je besplatan, uključujući smještaj, hranu, aktivnosti i medicinsku skrb. Rehabilitacioni kamp se finansira donacijama, grantovima i aktivnostima Udruženja.

 Ciljevi kampa su jačanje imuniteta, otpornosti i fizičke izdržljivosti djece, psihosocijalno jačanje, jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i uključivanje u grupu vršnjaka, povećanje nezavisnosti, samouvjerenosti, otvorenosti prema novim stvarima i iskustvima, socijalno jačanje – pozitivan utjecaj grupe, resocijalizacija i povratak u matičnu sredinu, smanjenje stresa, anksioznosti, poticanje kreativnog izričaja i pozitivnog stava, jačanje porodičnih veza te podizanje svijesti o dječijem raku i posljedicama liječenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.