SARAJEVO

Krešić u oproštajnu posjetu primio vojnog izaslanika SAD u BiH

Na sastanku je razgovarano o važnosti daljeg strateškog partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država na polju vojne saradnje

Krešić i Tarkvinto. MO BIH

A. O.

21.7.2022

Zamjenik ministra obrane Bosne i Hercegovine za politiku i planove Mijo Krešić u četvrtak 21. jula 2022. godine u oproštajni je posjet primio dosadašnjeg vojnog izaslanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH brigadira Majkl Tarkvinta (Michaela Tarquinta).

Na sastanku je razgovarano o važnosti daljeg strateškog partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država na polju vojne saradnje, pri čemu se zamjenik ministra Krešić brigadiru Tarkvintu posebno zahvalio za veliku pomoć koju je SAD pružio u nabavi novih helikoptera UH-1H-II Huey II za Oružane snage BiH.

- Već sada je protupožarnim letovima s novim helikopterima spašeno više imovine nego što je vrijednost samih letjelica, koje smo nedavno nabavili - istaknuo je Krešić.

Brigadir Tarkvinto je konstatirao da će se snažna podrška SAD-a Bosni i Hercegovini na njenom euroatlantskom putu nastaviti, posebno na polju razvoja sposobnosti OS BiH, i njihovoj interoperabilnosti sa snagama NATO-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.