NOVI SKANDAL

Almedin Beganović (SDA) vozač premijera Lende, službenim autom udario ženu pa pobjegao u Travnik

On je potvrdio za portal "Avaza" da su ga priveli pripadnici SIPA-e, te da je jučer prisustvovao tribini SDA u Travniku

Piše: H. J. I. - A. Č.

23.7.2022

Almedin Beganović: Kao savjestan građanin sam zaustavio automobil. Facebook

U Starom Gradu u Sarajevu prošle sedmice se odvijala prava drama. U ulici Pehlivanuša udarena je pješakinja H. H. iz Sarajeva, a vozač automobila kojim je udarena se udaljio sa mjesta nesreće, naveli su iz MUP-a KS. 

Kako saznaje portal "Avaza", vozač koji je udario ženu, pa pobjegao i onda je uhapšen u Travniku je Almedin Beganović (SDA), vozač u kabinetu premijera SBK Tahira Lende (SDA). Beganović je za portal "Avaza" potvrdio da je vozio službeni automobil, ali negira da je udario ženu. 

- Nije tačno da sam se udaljio. Možete provjeriti ove moje navode što ću vam reći, nije tačno da sam se udaljio. Prvo, nisam bio svjestan da sam udario gospođu. I ako sam je udario, ja sam rekao, ako sam je udario to je bilo možda da sam je okrznuo. Nisam zaista vidio da sam je udario. Nisam kreten nikakav. Ako sam je udario, ja sam kroz suvozačevo staklo vidio da je gospođa pala. Kao savjestan građanin sam zaustavio vozilo da vidim o čemu se radi može li se šta pomoći. Jer sam ja između ostalog i komandir Jedinice za zaštitu i spašavanje na području općine Travnik i imam taj nekakav čip koji nije apsolutno nikakav idiotski - rekao je Beganović za portal "Avaza". 


Udaljio se sa mjesta nesreće nakon što je pozvana hitna

Ističe da je gospođa sjedila na trotoaru sa strane i da nije bila ispred vozila.

- Gospođo šta je bilo, kaže pozlilo mi. I ja i taj sugrađanin, odnosno prolaznik, smo podigli gospođu. Možete ustat, ne može, hajte lagano. Ustanemo, podignemo gospođu. Pa šta je bilo, pozlilo mi. Pa šta je bilo gospođo, ja razgovaram ne taj čovjek. Kaže ona pozlilo mi, pa reko imate li neku terapiju, pijete li nešto, kaže imam problema sa pritiskom citiram.

Ja i taj čovjek kažemo, hajde sjedite ovamo, šta je bilo, vidio sam na čelu ima jednu ogrebotinu, obrišem joj to. Pa šta je bilo gospođo, kaže pozlilo joj. I taj gospodin koji je bio tu ima tamo, ima u izjavi navedeno ime čovjeka, kaže hajde pozvat ću ja hitnu, reko hajde nazovite. I on objašnjava da se to desilo u ulici Pehlivanuša, i kaže on gospođi je pozlilo, nas dvojica smo ovdje. Pitaju ga šta je bilo, kaže nemam pojma, koliko vidim ima ogrebotinu, ali nemam pojma šta je nisam doktor. I valjda mu oni rekli da će sada doći - priča Beganović.

Vozač premijera Lende naglasio je da je taj slučajni prolaznik rekao ostati sa gospođom dok ne dođe hitna, a da je on morao ići nazad na zadatak.

- Ja ono poželio gospođi sretno, bit će sve u redu, nemojte se sekirati. Sjeo u vozilo, čak rekao izvinite premijeru (Tahir Lendo op.a.) ako ste vi nešto čekali, nekoj ženi pozlilo pa onaj sam joj pomagao. Kaže šta je bilo, kaže da joj pritisak, ma ja ovo vrijeme ovo ono i na tome se završilo. Sjeli, došli u Travnik i onda su me priveli, tamo bio u pritvoru i tako.

Beganović podvlači da se tek udaljio sa mjesta nesreće nakon što je prolaznik pozvao hitnu.


Brzo pušten iz pritvora, jučer bio na tribini SDA

Za naš portal je potvrdio da su ga priveli pripadnici SIPA-e.

- Bila su dva inspektora (imena poznata redakciji op.a.). Saslušan sam u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Jedinica za saobraćaj.

Da stvar bude još gora, Beganović je vrlo brzo pušten, te je jučer prisustvovao na tribini SDA u Travniku, gdje je govorio Bakir Izetbegović. I ovo je potvrdio za naš portal.

- Da, bio sam.

Podsjećamo, iz MUP-a KS su saopćili da je Beganović osumnjičen za krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te da je o svemu je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.