AKCIJA "GOLUB"

Tužilaštvo BiH: Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

Radi se o osumnjičenom za koruptivno djelovanje i pružanje pomoći strukturama organiziranog kriminala

Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organiziranog kriminala. Ilustracija

H. J. I.

25.7.2022

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH, lišili su slobode aktivnog djelatnika Granične policije BiH.

- Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zlouporabu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu s pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva "Golub"), istražuje Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela - saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da su prikupljeni dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski djelatnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.