JEDINI PREDSTAVNIK BIH

Pripadnik Direkcije Anes Ličina osvojio srebro na Svjetskim igrama

Direktor Vilić mene kao i ostale sportiste jako podržava i ima razumijevanja za sve sportske aktivnosti koje upražnjavaju pripadnici Direkcije, rekao je Ličina

Učestvovalo više od 10.000 sportaša iz 70 zemalja. Avaz

A. Č.

26.7.2022

Svjetske policijske i vatrogasne igre 2022 održane su u Roterdamu, na ovim igrama sudjeluje više od 10.000 sportaša iz 70 zemalja.

Pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Anes Ličina, na ovim Igrama bio je jedini predstavnik Bosne i Hercegovine i to u džudo-u i brazilskoj džiju-džici.

Anes Ličina je u kategoriji -94.1 brazilske džiju-džice u polufinalu pobijedio predstavnika Velike Britanije, da bi finalni meč predao bez borbe zbog nedovoljno sanirane povrede rebra, sa kojom je i došao u Roterdam, te ponovne povrede tokom polufinalne borbe.

Ličina: Sretan sam da sam uspio osvojiti srebrnu medalju. Avaz

- Prije svega se moram zahvaliti i direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću, koji mene kao i ostale sportiste jako podržava i ima razumijevanja za sve sportske aktivnosti koje upražnjavaju pripadnici Direkcije.

Sretan sam da sam uspio osvojiti srebrnu medalju ali istovremeno žalim što nisam u mogućnosti i što neću moći da se takmičim u džudo-u koji je na programu za dva dana. Službeni doktor u medicinskom centru mi je preporučio da ne smijem nastaviti danas sa borbom, zato sam i predao finalni meč - izjavio je Anes Ličina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.