"DVOSTRUKI ARŠINI"

Mijatović: Hvala Valentine što si znao šta je BiH

Bosanac nije stvar samo nacionalnog identiteta, to je više od toga, to je ono zbog čega živiš i kako opstaješ, napisao je potpredsjednik SDP-a

Vojin Mijatović. Arhiva

H. J. I.

27.7.2022

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandirat za člana Predsjedništva BiH iz RS oglasio se na svom Facebook profilu, te se zahvalio bivšem visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku (Inzko) "što je znao šta je BiH". 

- Diplomatski izvori tvrde da Šmit do kraja sedmice donosi odluku oko Izbornog zakona. Valentin Incko je bio čovjek koji je znao i razumio šta je BiH, mnogo puta smo pričali i vrlo često iako je htio reagovati nije imao podršku ključnih zemalja PIC-a.

Ovih dana slušamo da ključne zemlje daju podršku Šmitu i tvrde da je samostalan u donošenju odluka. OK dvostruki aršini su nešto na šta smo navikli i moramo živjeti sa spoznajom da je to odnos "velikih" prema nama "malima". Kakva god bude odluka ne smijemo odustati od stvaranja BiH indetiteta, vidjeli smo šta je to danas, nažalost danas je taj indetitet sveden da jedan Vojin ako hoće da bude Bosanac, mora prihvatiti da je u Banjoj Luci balija, a u Sarajevu četnik.


Ali ima jedna stvar koju moraju shvatiti i "veliki" iz inostranstva i "veliki" u BiH, ovu zemlju su vijekovima pravili "mali" jer biti Bosanac nije stvar samo nacionalnog identiteta, to je više od toga, to je ono zbog čega živiš i kako opstaješ, to je ono što ni jedan, Amerikanac, Englez, Nijemac…. nikad nije imao niti će imati bez obzira na sve!

Pobijedit ćemo sve kad pobijedimo sami sebe, zapeli smo u zamkama moćnih, zaboravili smo zavjet naših starih, komšija je bitniji od svih tuđinaca, jer moji su i Enver i Robert i Saša, i Edin, i Marija i Sanja… od iste smo krvi bosanske bez obzira kako se bogu molili ili ne molili.

Borba mora ići dalje, poštuje vas sve vaš u Banjoj Luci balija u Sarajevu četnik. Vojin Mijatović 100 posto Srbin, 101 posto Bosanac - napisao je Mijatović na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.