O ODLUCI ŠMITA

Borenović: Nametanje odluka ne doprinosi demokratskom razvoju BiH

Mi smo protiv nametanja bilo kakve odluke, bilo koga u ovoj zemlji bez obzira da li se on zove visoki predstvnik ili "najpoznatiji turista", rekao je

Branislav Borenović: Mi smo protiv nametanja bilo kakvih odluka. DEJAN RAKITA / PIXSELL

Avaz.ba

27.7.2022

Poslanik u Predstavničkom domu PSBiH Branislav Borenović (PDP) izjavio je danas da nametanje odluka ne doprinosi demokratskom razvoju BiH.

- Što se tiče nametanja odluka od Kristijana Šmita (Christian Schmidt) naš je stav nepromijenjen decenijama. Mi smo protiv nametanja bilo kakve odluke, bilo koga u ovoj zemlji bez obzira da li se on zove visoki predstvnik ili "najpoznatiji turista" - dodao je Borenović.

Naglasio je da nametanje odluka ne doprinosi demokratskom razvoju BiH i da je to u suštini šamar i vlastitim institucijama.

- Nesposobnost domaćih institucija, parlamenta, vladajuće koalicije, političkih struktura da dođu do dogovora oko nečega što je suština ove zemlje, a to je Izborni zakon, koji treba da bude fer pošten, transparentan i ulaziti u sadržaj tako ozbiljne teme dva mjeseca pred izbore, unosi neku vrstu turbulencije u kojoj svako gleda da kroz neko lobiranje Šmita dođe do nekog svog političkog cilja - dodao je Borenović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.