IDDEA UVELA NOVITET

Građani sada mogu online provjeriti svoje novčane kazne

Prethodno te podatke mora unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima

Podaci dostupni online. Printscreen

A. Č. / Anadolija

3.8.2022

Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine uvela je novitet, a to je da građani BiH mogu provjeriti svoje novčane kazne online, javlja Anadolija.

Naime, na stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji.

Detaljnije informacije

Prethodno te podatke mora unijeli nadležni organi za provođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu sa važećim propisima.

Na web-stranici se nalazi i Uputstvo o načinu pristupa informacijama iz Evidencije o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji putem web portala Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i web portala nadležnih organa.

Koje informacije su dostipne

Informacija dobijena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sljedeće informacije - iznos neplaćenih novčanih kazni (ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni, kazneni bodovi (broj kaznenih bodova), broj novčanih kazni po statusima (npr. prekoračen rok za plaćanje: 0, plaćen: 0 i sl) i pregledano (vrijeme u kojem je izvršen pregled).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.