AVAZ NA LICU MJESTA

Džanan Musa zajedno sa Rašidom Mahalbašićem posjetio Bosansku dolinu piramida

Iskoristio pauzu na pripremama reprezentacije BiH

Košarkaše ugostio dr. Semir Osmanagić. N. Smajović

Piše: N. Sm.

4.8.2022

Bh. košarkaški reprezentativac i član kraljevskog kluba Real Madrida, Džanan Musa, ponovo je posjetio Bosansku dolinu piramida.

Ovog puta iskoristio je predah na pripremama košarkaške reprezentacije naše zemlje, kako bi sa reprezentativcem Austrije Rašidom Mahalbašićem obišao Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“ i Regionalni teniski centar koji je nedavno otvoren. 

– Ovdje se uvijek sjajno osjećam, nakon svakog posjeta tunelima osjećam se kao regenerisan i to mi je jako bitno, posebno u ovom pripremnom periodu, i uvijek kad imam priliku dođem u Visoko i nastavit ću da dolazim – kazao je za portal "Avaza" Musa.

 Pripreme reprezentacije teku u najboljem redu, a atmosfera je odlična.

– Dosta teških, ali i dobrih utakmica je pred nama, od sutra ćemo biti i kompletni dolaskom Jusufa Nurkića. Atmosfera je nevjerovatna, nikada ovakva nije bila u našoj selekciji, složni smo i želimo da se borimo i da idemo na pobjedu u svakoj utakmici, pa ćemo vidjeti kako će sve to na kraju da završi - istakao je Musa.

Osmanagić, Mahalbašić i Musa u Visokom. N. Smajović


Džanan je nedavno potpisao za madridski Real, već je bio u Madridu gdje je riješio smještaj i osnovna pitanja, a kako nam je kazao trenutno je fokus na reprezentaciji BiH i što boljem nastupu na Europskom prvenstvu.

Sa Džananom je u Visoko stigao i Rašid Mahalbašić koji mu je bio i saigrač u ekipi Breogana.

– Pozitivno sam iznenađen viđenim i ovo je jedna lijepa priča koju treba podržati. Osjećaj obilaska tunela je sjajan, dok je park koji smo vidjeli zaista fenomenalan, kao i sama ideja koju treba realizirati do maksimuma – rekao nam je Mahalbašić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.