SAOPĆENJE

Grad Mostar osudio vandalski čin na HUB galeriji

Također su uputili i poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a ko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj

Od pripadnika MUP-a, navode dalje, "očekujemo da nakon što se napravi uviđaj u konačnici otkriju i kazne počinitelji". Fena

H. J. I.

5.8.2022

Ured gradonačelnika Grada Mostara osudio je u petak vandalski čin na HUB galeriji i ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja.

- Osuđujemo sve pokušaje pojedinaca ili organiziranih skupina čije djelovanje dovodi do narušavanja javnog reda i mira, ali i pokušaja stavljanja Mostara u negativni kontekst te mogućeg pokušaja podizanja nacionalnih tenzija - stoji u saopćenjuGradske uprave Mostara.

Od pripadnika MUP-a, navode dalje, "očekujemo da nakon što se napravi uviđaj u konačnici otkriju i kazne počinitelji".


Također su uputili i poruku da se ovakve stvari neće tolerirati i ne trebaju se događati, a ko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

- Grad Mostar čini već i činit će u idućem razdoblju dodatne aktivnosti na prevenciji ovakvih događaja. U tu svrhu u budžetu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za nabavku sistema video nadzora na prostoru grada, a što će podići nivo sigurnosti i prevenirati ovakve vandalske ispade - zaključuje se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.