"AVAZ" NA LICU MJESTA

Grand kafa podržava film i mlade talente

U sklopu projekta organizovan je konkurs za festivalsku Grand kafa šoljicu na temu "Sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu"

N. Ć. / D. R.

13.8.2022

Grand kafa održala druženje sa mladim i predstavnicima medija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

Kao dugogodišnji ekskluzivni sponzor Sarajevo Film Festivala, Grand kafa je jutros ispred Narodnog pozorišta održala doručak i druženje sa mladim talentima i predstavnicima medija. 

Trajno opredjeljenje Grand kafe je posvećenost njegovanju filmske umjetnosti i podrška mladim talentima, pa je i ove godine Grand kafa zvanični sponzor festivalskog programa koji nosi naziv "Grand kafa sa..." u kojem će organizatori ugostiti mnogobrojna poznata lica iz svijeta filma. Brend menadžer Grand kafe u BiH Srđan Dabić kazao je da je organizovan konkurs za festivalsku Grand kafa šoljicu inspirisanu temom "Sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu".


Kafa i film neraskidivo idu zajedno

- Već petu godinu za redom smo ponosni sponzor festivala, jer uživanje u kafi i filmu neraskidivo idu zajedno. Kao i prethodnih godina i danas smo imali priliku ugostiti preko stotinu mladih talenata iz svijeta filma koji su došli iz raznih krajeva svijeta. Projekat "Velika scena" koji predstavlja svojevrsnu platformu za okupljanje umjetnika iz cijele regije je i ove godine aktuelan pod pokroviteljstvom Atlantic Grupe zajedno sa Grand kafom i Argetom. 

U sklopu projekta organizovan je konkurs za festivalsku Grand kafa šoljicu na temu "Sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu". Predstavljeno je 8 najboljih radova, a posjetioci će imati priliku da izaberu najbolji - kazao je Dabić. Poklon set sa pobjedničkim radom posjetioci će moći pronaći u svim trgovinama u centru grada, kao i na glavnom Festivalskom Box Officu već od 1. avgusta. Narednih 7 dana svi gosti će moći uživati u ugodnoj festivalskoj atmosferi i počastiti se šoljicom vrhunske kafe jer "Sve nas spaja i miris i ukus i uživanje u dobrom filmu". 

Dobra atmosfera

Među mladim talentima na današnjem druženju našla se i mlada Beograđanka Anita Ognjanović koja je za "Avaz" kazala da u Sarajevu uživa u veoma dobroj atmosferi.

- Dolazim iz Beograda i studentica sam glume. U Sarajevu je prelijepo, grad je predivan, a najdraže od svega je to što mi ljudi uvijek prilaze sa zadovoljstvom i osmijehom. Domaćini su jako ljubazni, na svakom ćošku mogu upoznati nekog zanimljivog. Festivalska atmosfera je sjajna, zaista uživam. Puno je sponzora koji daju podršku ovim mladim talentima, a na današnjem druženju uz Grand kafu, ja kao gost mogu slobodno reći da uživam u tom mirisu i ukusu i mislim da će nagrada za najbolju šoljicu otići u prave ruke - kazala je Ognjanović za "Avaz".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.