KPZ TUZLA

Ukupna vrijednost ugovora četiri miliona KM: Zatvorenicima cigareta za 700.000 maraka

Osim toga, podsjećamo, objavljen je i tender za nabavku mesa, težak skoro pet miliona KM

A. Kukić

KPZ Tuzla: Dodijeljen ugovor o sukcesivnoj nabavci od 200 hiljada KM

Foto: KPZ Tuzla


Federalno ministarstvo pravde je za sedam kaznenopopravnih zavoda na području Federacije Federalno ministarstvo pravde je za sedam kaznenopopravnih zavoda na području Federacije Bosne i Hercegovine trogodišnjim ugovorom osiguralo skoro četiri miliona KM za nabavku cigareta.

Najviše Zenici

Najviše novca, više od milion i po maraka, usmjereno je za kupovinu cigareta za zatvorsku kantinu najstrožijeg zatvora u Federaciji – KPZ Zenica.

Prema ugovoru, na cigarete za KPZ poluotvorenog tipa Tuzla izdvojeno je 723.970 KM, a Federalno ministarstvo pravde je prije dva dana objavilo godišnje obavještenje o dodjeli ugovora za okvirni sporazum za ovaj KPZ.

Zajednička nabavka

Prema ugovoru Federalnog ministarstva, za KPZ u Sarajevu predviđeno je 480.595 KM, a u Mostaru 206.571 KM.

Osim toga, podsjećamo, objavljen je i tender za nabavku mesa, mesnih prerađevina i suhomesnatih proizvoda, težak skoro pet miliona KM, bez PDV-a.

U zajedničkoj nabavci učestvuju kaznenopopravni zavodi Sarajevo, Zenica, Tuzla, Orašje, Busovača, Mostar i Bihać. Ono što je zanimljivo je da je na nabavku mesa izdvojen veći iznos u odnosu na prethodne godine.

Žale se

S druge strane, zatvorenici koji su iz Zenice prebačeni u državni zatvor u Vojkovićima žale za kantinom i hranom koja im je tamo služena te su se u nekoliko navrata žalili kako im je hrana u državnom zatvoru skupa, ali i da im u obrocima nedostaje mesa.

Više o temi Federalno ministarstvo pravde

IZVJEŠTAJI
U zatvorima manjak ljekara
NA VRH

Podijeli članak na