POKUŠAJ DA SE UBIJE ZAKON

Saša Magazinović za "Avaz": Majkić predložila da Zakon o ukidanju akciza vrijedi 30 dana

Ja sam zaista kod nje vidio da i ona sama ne podržava ono što predlaže, rekao je Magazinović

Magazinović: Majkić se pozivala na zaključke NSRS. Avaz

Piše: H. J. I.

23.8.2022

Dušanka Majkić, delegatkinja u Domu naroda Bosne i Hercegovine i članica SNSD-a, predložila je na Komisiji za finansiranje i budžet, da Zakon o ukidanju akciza vrijedi samo 30 dana. 

Kako za portal "Avaza" ističe Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, Majkić je jedina koja je predložila amandman na pomenuti zakon. 

-  I taj amandman je praktično značio da zakon ne bi mogao postići svoj efekat, odnosno da gorivo ne bi bilo jeftinije. Ona se pozivala na zaključke NSRS iz marta ili aprila ove godine, međutim ja sam zaista kod nje vidio da i ona sama ne podržava ono što predlaže. I da joj je jasno da to što je predlagala apsolutno nije izvodivo - rekao je Magazinović. 




Ističe da je ovo bio pokušaj da se ubije zakon koji garantuje jeftinije gorivo za građane BiH, i to značajno jeftinije uz pad cijena roba i usluga u čije formiranje cijene ulazi cijena goriva.

- Njen amandman je odbijen, zakon je usvojen u tekstu kakvog smo predložili u martu. I evo koliko mjeseci mi čekamo da taj istovjetni tekst bude usvojen.


Sad je ostao još samo jedan korak, finalno glasanje u Domu naroda. Ako se Dom naroda bude ponašao kako se ponašao na prošloj sjednici, onda će ovaj zakon proći i konačno ćemo imati jeftinije gorivo u BiH. Apelujem na zdrav razum delegata i delegatkinja u Domu naroda i da ne pitaju nikoga osim svoje komšije i prijatelje kako trebaju glasati o ovom zakonu - zaključio je Magazinović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.