IZVJEŠTAJ KOMISIJE

Predstavnički dom PSBiH u utorak raspravlja o akcizama

Ovaj zakonski prijedlog podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva, a maloprodajna cijena dizel goriva bila bi niža za 35 feninga

Sa jedne od prethodnih sjednica. Printscreen

H. J. I.

26.1.2023

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održat će sjednicu u utorak, a pred poslanicima će se naći izvještaj Zajedničke komisije oba doma o usaglašavanju teksta Zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH.

Ovaj zakonski prijedlog podrazumijeva ukidanje akciza na sve vrste goriva, a maloprodajna cijena dizel goriva bila bi niža za 35 feninga.

Pred poslanicima bi, u prvom čitanju, trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač poslanik Šerif Špago.

Na dnevnom redu sjednice su i izvještaji komisije Kolegijuma o nastojanju za postizanje saglasnosti o zahtjevima poslanika Denisa Zvizdića da se izmjene Zakona o zastavi BiH i izmjene Zakona o sportu BiH razmatraju po hitnom postupku.

Pred poslanicima će se naći i izvještaj o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta institucija BiH za 2021. godinu i izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu, kao i informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za period od januara do decembra 2021. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.