LIDER NIP-A

Konaković: Podrška Bećiroviću je najbolja politička odluka koju sam donio

60 posto mladih želi otići, a nisu otišli jer čekaju vize, kazao je

Elmedin Konaković u Kaknju. A. Čengić

Piše: A. Čengić

23.8.2022

Zajednička konvencija ujedinjene opozicije održava se večeras u Domu kulture u Kaknju.

Tom prilikom prisutnima se obratio predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, koji je poručio da u životu nije donio bolju političku odluku od ove da podrži zajedničkog kandidata Denisa Bećirovića.

- Kada sebe preispitujem i kada me pitaju šta će biti drugačije kada Denis sjedne u tu stolicu, kažem, zamislite da on sada sjedi na mjestu Džaferovića. Zamislite koliko bi održao sastanaka sa liderima EU, tamo gdje se vode najbitniji pregovori. Ne treba nama slika šta će biti, nego šta bi bilo da je ova ekipa na čelu institucija, koliko bi se zakona usvojilo, pomoglo građanima - kazao je Konaković.

Osvrnuo se i na poruke koje se šalju na drugim skupovima.

- Jedan dan svojataju Tita i partizane. Zamislite koliko je taj režim preplašen i zamislite da opet budu na čelu procesa u BIH. Ako Bog da 2. oktobra pobjeđujemo. U jednoj godini nestao je jedan grad, maloprije je Nermin govorio o tome. Ti ljudi vjerovatno teško će se ikad vratiti. Ko će puniti fondove. 60 posto mladih želi otići, a nisu otišli jer čekaju vize. Zar vas je strah da ponudimo nadu da se naša djeca počnu vraćati kući. Podržimo Denisa Bećirovića da ove pošaljemo u zasluženu penziju - rekao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.