OGLASIO SE NA TWITTERU

Dodik podnio krivičnu prijavu protiv Džaferovića: Prekršio je Ustav BiH

Zloupotrebom položaja i ovlaštenja, nanesena je šteta RS, poručio je Dodik

Dodik: Džaferović je zloupotrijebio položaj. AVAZ

Piše: A. O.

24.8.2022

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je saopćio da je podnio krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

- Danas sam podnio krivičnu prijavu protiv Šefika Džaferovića, koji je u svojstvu člana i predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, učešćem na samitu međunarodne Krimske platforme, neovlašteno i bez odluke Predsjedništva, zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja - napisao je Dodik na Twitteru. 











Objava Dodika na Twitteru. PRINTSCREEN

- Zloupotrebom položaja i ovlaštenja, nanesena je šteta RS jer je usljed nezakonitog i neovlaštenog djelovanja Džaferovića, RS spriječena da iskaže zvanični stav putem člana Predsjedništva BiH, koji se bira sa teritorije RS, o ovom važnom pitanju spoljne politike - dodao je dalje Dodik. 

On je dodao da je Predsjedništvo BiH kao institucija jedino nadležno za vođenje vanjske politike.

- Džaferović je samoinicijativnim nastupom, za koji nije imao saglasnost, prekršio Ustav BiH, Poslovnik o radu i iznio samo lične stavove - napisao je on. 




Dodik: Predsjedništvo BiH kao institucija je jedino nadležno za vođenje vanjske politike. PRINTSCREEN

Podsjećamo, Džaferović se jučer obratio na samitu Krimske Platforme, uprkos prethodnom negodovanju člana Predsjedništva, Milorada Dodika, koji je već za sutra najavio podnošenje krivične prijave protiv Džaferovića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.