ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Džaferović uputio telegram saučešća premijeru Pakistana: BiH stoji uz prijateljski narod

Poplave su odnijele su stotine kuća, restorana, mostova, pa čak i nekoliko hotela od više spratova koji su se nalazili na obalama rijeke Svat

Šefik Džaferović. ARHIV

A. O.

28.8.2022

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović uputio telegram saučešća premijeru Islamske Republike Pakistana Šahbazu Šerifu (Shehbazu Sharifu).

- Poštovani premijeru Šerif, u ime Predsjedništva Bosne i Hercegovine i svoje ime, molim vas da primite izraze najdubljeg saučešća zbog velikih ljudskih žrtava i razaranja koje su posljedica poplava u Pakistanu - navodi se u telegramu.

Dodao je da Bosna i Hercegovina u ovim teškim trenucima za Pakistan stoji uz prijateljski narod i Vladu Islamske Republike Pakistana.

Podsjećamo, broj poginulih od posljedica monsunskih kiša u Pakistanu koje traju ​​od 14. juna, prema posljednjim informacijama porastao je na 1.033.

Poplave su odnijele su stotine kuća, restorana, mostova, pa čak i nekoliko hotela od više spratova koji su se nalazili na obalama rijeke Svat (Swat) u slikovitoj dolini jednoj od omiljenih turističkih atrakcija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.