NA MARGINAMA BSF-A

Plenković sa Šmitom: Podržavamo njegova nastojanja da BiH učini funkcionalnijom i stabilnijom zemljom

Kako je Plenković izvijestio na svom Twitter nalogu, sa Šmitom je razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči Općih izbora koji se održavaju 2. oktobra

E. Ć.

29.8.2022

Sa sastanka Šmita i Plenkovića. Twitter

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) sastao se sa premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem na marginama Bledskog strateškog foruma. 

Kako je Plenković izvijestio na svom Twitter nalogu, sa Šmitom je razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini uoči Općih izbora koji se održavaju 2. oktobra.

Podržavamo njegova nastojanja da BiH učini funkcionalnijom i stabilnijom zemljom, u kojoj Hrvatska želi da sva tri konstitutivna naroda budu jednakopravna - napisao je Plenković.


Šmit se danas sastao i sa kosovskom ministricom vanjskih poslova Donikom Gervalom-Švarc (Gervalla-Schwarz), sa šefom austrijske diplomatije Aleksandrom Šalenbergom (Alexander Schallenberg), sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom. Seriju sastanaka je započeo susretom sa predsjednikom Slovenije Borutom Pahorom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.