REAKCIJE

Dražen Šiniković nikada nije radio kao policajac

Suprotno navodima naslova i sadržaja teksta, Šiniković Dražen nikad nije bio policajac, tj. nikad nije bio uposlenik bilo koje policijske agencije

Šiniković: Nije imao bilo kakvu vrstu saradnje sa bilo kojim policijskim organom,. Avaz

Avaz.ba

2.9.2022

Obraćamo Vam se kao branioci osumnjičenog Šiniković Dražena u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Sudom Bosne i Hercegovine pod brojem: S1 2 K 043281 22 Krn 22.

U skladu sa članom 8. Zakona o zaštiti od klevete FBiH, obraćamo Vam se sa zahtjevom da objavite demantiji po pitanju netačnih informacija u članku objavljenom na web portalu avaz.ba, dana 24.08.2022. godine pod naslovom „Tužilaštvo potvrdilo pisanje „Avaza“: U akciji SIPA-e uhapšen i bivši policajac Dražen Šiniković“, autora teksta E.Ć.

U objavljenom tekstu i njegovom naslovu izneseni su neistiniti navodi i činjenice koje čitatelje i javnost dovode u zabludu, stvaraju lažnu sliku o Šiniković Draženu. Naslov teksta je potpuno neistinit i objavljen je bez ikakve činjenične i pravne osnove. Suprotno navodima naslova i sadržaja teksta, Šiniković Dražen nikad nije bio policajac, tj. nikad nije bio uposlenik bilo koje policijske agencije u Bosni i Hercegovine ili izvan njenih granica. Također, Šiniković nikad nije imao ni bilo kakvu vrstu saradnje sa bilo kojim policijskim organom, zbog čega su navodi da se je on „bivši policajac“ potpuno neistiniti i proizvoljni. Smatramo da ovakvo postupanje, ni na koji način ne predstavlja mišljenje autora, već isključivo oblik klevetničkog izražavanja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.