BHI-KF ZAPOČELA KAMPANJU

Kasumović: Nećemo dozvoliti da Bakir napravi džamahiriju

Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke predvođeni gradonačelnikom Zenice i predsjednikom stranke Fuadom Kasumovićem, koji je nosilac liste Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona

E. Ć.

2.9.2022

Sa predizbornog skupa Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad - Avaz
Sa predizbornog skupa Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI-KF) započela je predizbornu kampanju za predstojeće Opće izbore u VIP Salonu Gradske arene Zenica.

Na skupu su predstavljeni kandidati ove stranke predvođeni gradonačelnikom Zenice i predsjednikom stranke Fuadom Kasumovićem, koji je nosilac liste Skupštinu Zeničko-dobojskog kantona.

Kasumović je rekao kako su na listi BHI-KF i dva Zlatna ljiljana i dva pukovnika HVO-a.

Kada budete glasali, molim vas da zaokružite i druge nacionalnosti, jedino je to rješenje Bosne i Hercegovine. Mi hoćemo da nam ova država traje i molim vas da te ljude, ima ih na listi, raznih nacionalnosti, podržite. 

A ko želite da vam djecu hapse, sutra i vas, pa da podižu krivične prijave, nastavite. Molim sve one, i vas ovdje, ko je god zadovoljan situacijom u državi i kantonom, kunem ga da i dalje glasaju za iste. One koji nisu, molim da izađu na izbore, ja im preporučujem ove ljude, a savjet mene kao iskusnog čovjeka je da mijenjamo vlast da nas ne vodi gdje ne treba - istakao je Kasumović.

On je najavio da će svoj program obrazložiti u narednim danima. Pozvao je da se glasa za zajedničkog kandidata ujedinjene opozicije Denisa Bećirovića.

- Ne bude li drastična razlika Bakira i Denisa, nismo sigurni za svoju budućnost. Ne treba nam Bakirova džamahirija. Ako hoćete da pravimo Palestinu, zaokružite Bakira, rastjerat ćemo Srbe i Hrvate, i eto. Šta smo dobili - rekao je Kasumović.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.