UPUTIO PISMO

Sekretar Socijalističke partije Francuske podržao SDP BiH: Mi smo uvjereni u vašu posvećenost da vodite državu

U trenutnom evropskom kontekstu ruskog rata u Ukrajini i geopolitičkih borbi, Bosna i Hercegovina se više nego ikada nalazi u vrlo osjetljivoj poziciji, rekao je Fauer

Olivier Fauer. AGENCIJE

A. O.

5.9.2022

Sekretar Socijalističke partije Francuske Olivier Fauer uputio je pismo podrške SDP-u BiH.

Saopćenje SDP-a BiH prenosimo u cjelosti:

- Dragi drugovi,

U ime Socijalističke partije Francuske i u svoje lično ime, dozvolite mi da izrazim svoje riječi odlučne podrške kandidatima za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću i Vojinu Mijatoviću, kao kandidatima bosanskohercegovačkih socijaldemokrata povodom predstojećih općih izbora 2. oktobra.


EU i NATO integracije

Bosna i Hercegovina se kreće ka prosperitetu, razvoju, EU i NATO integracijama, a mi smo uvjereni u vašu posvećenost da vodite državu Bosnu i Hercegovine i njene građane u svjetliju budućnost.

Kao što je poznato, građani Bosne i Hercegovine su, nažalost, dugo vremena bili taoci politika koje su štetne po jedinstvo, sigurnost, stabilnost i prosperitet zemlje, koje konstatno donose neizvjesnost i očaj mnogima. Vođeni univerzalnim vrijednostima demokratije, slobode, jednakosti i solidarnosti, uvjereni smo da je vaša Partija šansa za vašu zemlju, u smislu sprječavanja degradacije demokratije i eskalacije nacionalističkih podjela.

U trenutnom evropskom kontekstu ruskog rata u Ukrajini i geopolitičkih borbi, Bosna i Hercegovina se više nego ikada nalazi u vrlo osjetljivoj poziciji. 

Snažna podrška

Socijalistička stranka Francuske obraća više pažnje na dešavanja u vašoj zemlji, ali i u cijelom regionu i pobrinut ćemo se da šanse Bosne i Hercegovine za evropske integracije ne budu umanjene.

Uprkos zabrinutosti zbog lošije političke situacije u Bosni i Hercegovini, oktobarski izbori također su izvor nade da će SDP-ovi kandidati, zajedno sa svojim aktivistima i pristalicama, demonstrirati istinsku demokratsku snagu, kao početak slabljenja dominantnih nacionalističkih partija, a sve u ime mirne budućnosti zemlje i regiona.

Dragi drugovi i drugarice, još jednom naglašavamo našu snažnu podršku vašoj ulozi u borbi za demokratiju, socijalnu pravdu, jednakost i kohezivno bosanskohercegovačko društvo, te želimo puno uspjeha Denisu Bećiroviću i Vojinu Mijatoviću, dok srdačno pozdravljamo i sve vaše kandidate za parlamentarne izbore.

Drugarski pozdravi, Olivier Faure, sekretar Socijalističke partije Francuske, navodi se u pismu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.