PLANIRANI BROJNI SASTANCI

Erdoan sutra stiže u BiH: Dovodi pola turske vlade

Posljednji put Erdoan je u posjeti Bosni i Hercegovini bio u avgustu prošle godine

Erdoan: Isti dan u večernjim satima, odnosno u 21.30 planiran je povratak u Tursku. Arhiv

A. Č.

5.9.2022

Članovi kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine susrest će se sutra sa delegacijom Turske koju predvodi predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Time je potvrđeno pisanje "Avaza" o dolasku turskog predsjednika koji u glavni grad naše zemlje stiže sa suprugom i devet ministara.

Uz predsjednika Erdoana, najavljeno je da bi delegaciju Republike Turske trebali činiti ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušolu (Cavusoglu), ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu (Suleyman Soylu), ministar odbrane Hulusi Akar, ministar industrije i tehnologije Mustafa Varank, ministar poljoprivrede i šumarstva Vahit Kirisci, ministar trgovine Mehmet Mus, ministar prometa i infrastrukture Adil Karaismailoglu, zamjenik predsjednika AK Partije Omer Celik, zamjenik predsjednika AK Partije, parlamentarac AK Partije ispred Grada Bursa Efkan Ala, predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Turska-Bosna i Hercegovine Refik Ozen i ambasador R. Turske u Sarajevu Sadik Babur Girgin.


Posljednji put Erdoan je u posjeti Bosni i Hercegovini bio u avgustu prošle godine.

Bh. lideri su također odlazili u Tursku na sastanke s njim i drugim visokim dužnosnicima Turske. Erdoan će, pored Bosne i Hercegovine, posjetiti i Srbiju i Hrvatsku.

U Sarajevo, tačnije na Sarajevski aerodrom delegacija će stići u 12 sati, a isti dan u večernjim satima, odnosno u 21.30 planiran je povratak u Tursku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.