POSLANIK U NSRS

Crnadak: RS treba odbraniti od Dodika i SNSD-a

On kaže da SNSD nastavlja sa licemjernom politikom jer "dok otvaraju rat sa čitavom međunarodnom zajednicom i posebno Njemačkom, pojedini SNSD poslanički kandidati i dalje vrše višemilionski izvoz robe u Njemačku"

Crnadak: Ovakvim ponašanjem Dodik nanosi direktnu štetu RS. Arhiva

H. J. I.

5.9.2022

Poslanik u NSRS i bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak rekao je da će posebna sjednica o odbijanju agremana njemačkom ambasadoru pokazati još jednom da Dodik vodi entitet u izolaciju i u sukob sa čitavim svijetom te da njegova politika nema podršku.


- Ovakvim ponašanjem Dodik nanosi direktnu štetu RS, našim privrednicima i međunarodnom imidžu srpskog naroda i RS. Nažalost, posljedice Dodikovih diplomatskih blamaža imat će i Srbija i predsjednik Aleksandar Vučić, koji je najzaslužniji za ogroman investicioni zamah u Srbiji, u okviru kojeg za njemačke poslodavce danas radi više od 50 hiljada građana Srbije - naveo je Crnadak.

On kaže da SNSD nastavlja sa licemjernom politikom jer "dok otvaraju rat sa čitavom međunarodnom zajednicom i posebno Njemačkom, pojedini SNSD poslanički kandidati i dalje vrše višemilionski izvoz robe u Njemačku".


- Danas RS treba odbraniti od Dodika i SNSD-a jer nisu njemačke firme opljačkale RS na korona nabavkama, nego SNSD firme, koje vode Dodikovi savjetnici i drugi SNSD tajkuni. Nije niko došao iz Berlina i preko raznih "prointera" opustošio budžet RS, nego su to uradili SNSD profiteri, koji se kriju iza tzv. srpske priče i odbrane srpskog naroda, a zapravo su obični razbojnici i kriminalci - zaključio je Crnadak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.