ODLUKA AGENCIJE

Sa tržišta BiH se povlače tri vrste ogradica za krevet kineskog proizvođača

Povlače se ogradice Twinkle Twinkle bijela, Dream Big siva i Sweat Dreams bež, jer materijal nije odgovarajući, pa ne ispunjavaju svoju funkciju

H. J. I.

6.9.2022

Ogradice koje se povlače sa tržišta. Agencija za nadzor nad tržištem BiH

Agencija za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine saopćila je da se iz prodaje povlače tri vrste ogradica za krevet kineskog proizvođača Bel Int'l, a čiji je uvoznik Dexy Co Kids iz Tešnja.

Povlače se ogradice Twinkle Twinkle bijela, Dream Big siva i Sweat Dreams bež, jer materijal nije odgovarajući, pa ne ispunjavaju svoju funkciju.

- Na ogradicama mehanizam za zaključavanje ne sprečava pomicanje šarke, čak i kada je zaključana i dijete može pasti s kreveta i zadobiti povrede - navedeno je na internetskoj stranici Agencije za nadzor nad tržištem Bosne i Hercegovine. 


Uvoznik je preduzeo dobrovoljne mjere povlačenja proizvoda sa tržišta, povrat od potrošača, uništenja proizvoda te obavještavanja potrošača o rizicima i načinu vraćanja proizvoda.

Kupci koji su kupili ovaj proizvod u nekoj od Dexy Co Kids poslovnica ili online, mogu ga vratiti i dobiti povrat novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.