UJEDINJENA OPOZICIJA

Bećirović u Kladnju: Ne postoje vrijednije i manje vrijedne opštine, svako mjesto i svaki čovjek vrijede jednako

Bez razvoja manjih sredina i napretka u ovim mjestima, nema napretka ni za državu, istakao je Bećirović

Bećirović u Kladnju. SDP

H. J. I.

6.9.2022

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je posjetio Općinu Kladanj, gdje je razgovarao sa općinskim načelnikom, Jusufom Čavkunovićem. 

Čavkunović je naglasio da Bećirović uživa njegovu punu podršku, te je izrazio uvjerenje da će pobjedom Denisa Bećiroivića u utrci za poziciju člana Predsjedništva BiH doći do pozitivnih društvenih promjena. 


" Kladanj je pozitivan primjer napora"

Bećirović je istakao da je pozitivno iznenađen napretkom Općine Kladanj pod vodstvom Čavkunovića i dodao:

- Razvoj Bosne i Hercegovine podrazumijeva ravnomjeran razvoj svakog dijela naše države. Bez razvoja manjih sredina i napretka u ovim mjestima, nema napretka ni za državu. Državu čini svaki njen čovjek i svako njeno mjesto. Ne postoje općine koje su deset puta vrijednije od drugih. Kladanj je pozitivan primjer napora za osiguranje jednakih šansi i kvalitetnih uslova za život - izjavio je Bećirović i naglasio:


Jusuf Čavkunović i Denir Bećirović. SDP

- Država i njeni najviši organi moraju biti oslonac za razvoj manjih sredina koje imaju perspektivu, poput Kladnja. Putna infrastruktura, podrška novom zapošljavanju i mladim porodicama je nužna prije svega u manjim mjestima koja često neopravdano ostaju zapostavljena, zbog kratkovide, pa i egoističke politike aktuelnih vlasti, čiji čelni ljudi ne vide Bosnu i Hercegovini dalje od svoje avilje.


Natalitetna politika i politike zadržavanja mladih

- Smatram svojim zadatkom da na poziciji člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine učinim sve kako bih pažnju stranih investitora i dužnosnika usmjerio na naše perspektivne sredine koje imaju sposobne i ambiciozne lokalne vlasti, ali ne i odgovarajuću prateću pomoć i razumijevanje države. 

Kladanj je jedan od takvih primjera. Natalitetna politika i politike zadržavanja mladih u zemlji ne počinju u Sarajevu ili bilo kojem drugom velikom centru, nego u svim našim sredinama ravnopravno. 

Mladi moraju znati da mogu živjeti kvalitetno u svakom dijelu države, a ne samo u nekolicini sredina koje pojedinci tretiraju kao privilegovane - zaključio je Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.