TOKOM POSJETE SARAJEVU

Erdoan posjetio Šehidsko mezarje Kovači i obišao Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH

Na Kovačima je Erdoana dočekao veliki broj građana sa turskim zastavama, s kojima je predsjednik Turske kratko porazgovarao i zabilježio fotografije

E. Ć. / Anadolija

6.9.2022

Erdoan u posjeti Upravnoj zgradi Rijaseta IZ - Avaz
Erdoan u posjeti Upravnoj zgradi Rijaseta IZ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), koji danas boravi u posjeti Bosni i Hercegovini, posjetio je Šehidsko mezarje Kovači u Sarajevu gdje je položio cvijeće i proučio fatihu na mezaru prvog predsjednika RBiH Alije Izetbegovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Kovačima je Erdoana dočekao veliki broj građana sa turskim zastavama, s kojima je predsjednik Turske kratko porazgovarao i zabilježio fotografije.


Nakon posjete Kovačima, Erdoan je u pratnji delegacije obišao i nedavno otvorenu Upravnu zgradu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini, gdje ga je dočekao reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Turski predsjednik je iskoristio priliku i obratio se muftijama i imamima IZ u BiH. U okviru boravka u Sarajevu Erdoan će večeras prisustvovati i poslovnom forumu.

Ranije tokom dana turski predsjednik se sastao s članovima Predsjedništva BiH i članovima kolegija Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.