POSVEĆENI PRUŽANJU PODRŠKE

Iz Ambasade SAD za "Avaz": Larson je završio mandat, nastavljamo snažnu borbu protiv korupcije

Obezbijediti ćemo savjetnike iz SAD koji će raditi sa posvećenim osobljem Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo, istakli su

Iz Ambasade SAD potvrdili: Erik Larson je okončao svoj mandat u BiH. Avaz

Piše: H. J. I.

13.9.2022

Erik Larson (Eric) proveo je dvije godine u Sarajevu i radio je u Odjelu za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima i provođenje zakona (INL) pri ambasadi SAD i kao savjetnik u Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo. 

Kako su za portal "Avaza" potvrdili iz Ambasade SAD, Larson je svoj mandat okončao ovog ljeta. Dodali su da cijene njegov pozitivan doprinos za vrijeme njegovog mandata u BiH.

- Ambasada SAD u Sarajevu posvećena je pružanju podrške institucijama BiH u borbi protiv korupcije. Nastavit ćemo pružati podršku onima koji su posvećeni borbi protiv korupcije u BiH i obezbijediti ćemo savjetnike iz SAD koji će raditi sa posvećenim osobljem Ureda za borbu protiv korupcije Kantona Sarajevo. Na čelu INL odjela ambasade SAD-a je gospodin Matan Mejer (Meyer), čiji zadatak je pružiti pomoć u izgradnji kapaciteta BiH za borbu protiv međunarodne trgovine narkoticima, kriminala i endemske i sveprisutne korupcije koja je vidljiva na svim razinama BiH društva - rekli su nam iz Ambasade SAD. 


Kako "Avaz" saznaje iz dobro obaviještenih diplomatskih izvora, Larson će svoju karijeru nastaviti u Ministarstvu finansija i trezora SAD (OFAC). Prema nezvaničnim informacijama, Larson će raditi u odjelu koji se bavi izricanjem sankcija, a on će biti zadužen za region koji se odnosi na BiH, Hrvatsku i Crnu Goru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.