BUGOJNO

Pogledajte kako je Džindić ogolio istinu o potpredsjednici Federacije BiH Meliki Mahmutbegović i njenoj ulozi u bugojanskom "Binasu"

Što se tiče "Binasa", naglasio je Džindić, dok je on na ovom mjestu u ovom ministarstvu, "Binas" neće otići u stečaj

Press centar SBB-a

13.9.2022

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Kristalnoj sali u Bugojnu održao predizborni skup. Prisutnim Bugojancima, članovima i simpatizerima Saveza za bolju budućnost BiH o stanju u firmi "Binas" govorio je Nermin Džindić.

- Ko je bio direktor u "Binasu" 2015. godine? Adem Huskić zvani Hadžija. Čiji je kadar? Melikin. Ko je bio direktor nakon što je Adem Huskić smijenjen jer više nije bio dobar direktor zato što nije slušao Meliku? Ganibegović Sabahudin zvani Reis. Ko je bio nakon gospodina Ganibegovića direktor u "Binasu"? Enes Memić. Čiji izbor? Melikin. Ko je nakon Enesa direktor? Govorimo od 2015. do danas. Dakle direktor je Abaz Mandžuka. Dakle ponovo izbor Melike. Ko je predsjednik i član Nadzornog odbora ispred državnog kapitala? Svi ga dobro znamo. Gospodin Omerinović godinama je predsjednik Nadzornog odbora. 

I onda su krivi SBB i ministar u Vladi FBiH zato što nešto ne ide u "Binasu". Zahvaljujući meni, "Binas" je dobio 16 miliona KM do danas od dana kada sam ja došao na ovo mjesto, kroz razne kredite, subvencije i pomoći. Ove godine nisu dobili pomoć, jer prošle godine nisu opravdali sredstva za ono što su tražili. Direktor napravi plan, dobije sredstva po planu i ne utroši ta sredstva. I onda dođe i kaže ne daju mu SBB i ministar novac, a sam nije potrošio sredstva tamo gdje je trebao i gdje je sam napisao. Zato sam na prethodnom skupu jasno rekao da smo drugačiji od ostalih. Pokazali smo to kroz prošli, produženi mandat.

Što se tiče "Binasa", naglasio je Džindić, dok je on na ovom mjestu u ovom ministarstvu, "Binas" neće otići u stečaj.

Pogledajte video.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.