SKUP SBB-A U DOBOJ-ISTOKU

Radončić: Mora prestati praksa miješanja politike u pravosuđe

Aktuelni predstavnici su potpuno izolirani od velikih međunarodnih centara, gdje se odlučuje sudbina mnogih država, i opet traže da im narod da podršku i da se glasa za njih, kazao je Radončić

A. Č.

16.9.2022

Skup SBB-a u Doboj-Istoku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Radončić: Imamo masovni odlazak stanovništva - Avaz
Fahir Humić, nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH - Avaz
+14

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Domu kulture u Doboj-Istoku održao tribinu na kojoj je govorio i predsjednik Fahrudin Radončić.


Evropsko dno

Radončić je u svom obraćanju kazao da je aktuelna vlast dovela Bosnu i Hercegovinu na evropsko dno.

- Imamo masovni odlazak stanovništva, drugi smo u Evropi po siromaštvu, imamo više od 15.000 umrlih od korone... Aktuelni predstavnici vlasti su potpuno izolirani od velikih međunarodnih centara, gdje se odlučuje sudbina mnogih država, i opet traže da im narod da podršku i da se glasa za njih - kazao je Radončić.

Lider Saveza za bolju budućnost BiH poručio je da mora prestati praksa miješanja politike u pravosuđe, namještenih procesa, sistemske korupcije i da se sve mora promijeniti nabolje.

- Savez za bolju budućnost BiH i naša politika tolerancije, razuma i razvoja, izgradnje i takmičenja u dobru jedino mogu ujediniti BiH i povesti je na put euroatlantskih integracija - istakao je Radončić.

Nosilac liste i predsjednik izbornog štaba SBB-a Izet Žigić rekao je da je proteklih 15 dana potrošio kao član Nadzornog odbora Elektroprivrede te da je pokrenuo inicijativu da ljudi ne ostanu bez uglja u Federaciji.

- Svi kaži da će biti ovo teška zima, pelet je 700 KM, a Federacija je skupila milijardu KM. Insistirat ćemo na konkretnim potezima kako bi svima nama bilo bolje – rekao je Žigić.

Nosilac kantonalne liste Senad Salkić naglasio je da je nedopustivo da je Doboj Istok jedna mala općina na peroferiji Tuzlanskog kantona.

- Mi u SBB-u to nećemo dozvoliti i borit ćemo se da dobije mjesto kakvo zaslužuje. Kanton moramo povezati sa Sarajevom i da do Tuzle dođemo za 20 minuta, to je naš prioritet – rekao je Salkić.

Senada Džanić, kandidaktinja za Skupštinu TK, istakla je da u Doboj Istoku nemaju udruženje privrednika, ugostitelja i drugih djelatnosti.


- Druge interesujete sada pred izbore, a nas zanimate tokom čitave četiri godine. Govore da žele da afirmišu žene, a ko takvi budu afirmisali žene onda nije ni čudi što spominju robote. Mi se dokazujemo djelima, a ne riječima – rekla je Džanić.

Skup SBB-a u Doboj Istoku - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+23

Adin Huremović, kandidat za državni parlament, naglasio je da niti jedna politička stranka nema na čeli kakvog SBB ima.

- Niko nema vizionara i graditelja kao što je Fahrudin Radončić. Idemo jako za BiH – rekao je Huremović.

Uspješni privrednik Fahir Humić, nosilac liste za parlament FBiH, rekao je da je najlakše reći „mi valjamo, drugi ne valju“ te da se djelima treba pokazati zašto mi valjamo, a oni ne.

- Stanje u BiH jeste sve lošije. Ovo je zadnji čas da se nešto sedi, trebamo dati glas onima koji mogu i hoće. Potrebno je napraviti bogatu državu, i bogate građane. Bogata država pomaže svima i za to se moramo boriti, bivša garnitura to nije znala napraviti – rekao je Humić.

Omer Avdaković, kandidat za parlament FBiH govorio je o prioritetima o kojima će se SBB TK zalagati u narednom periodu.

- Potrebno je stvriti noramlan ambijent za rast i razvoj privrede te da smanjimo parafiskalne namete kako bi se čitava zemlja mogla razvijati. Drugi prioritet je da formiramo ministrstvo za dijasporu. Moramo se boriti da vlatimo mlade pametne ljude koji su napustili BiH – rekao je Avdaković.

Edim Hodžić, povjerenik Foruma mladih SBB-a, je u svom govoru rekao da BiH zaslužuje više i bolje, a SBB nudi mogućnost da snovi postanu stvarnost.


- Uvijek sam birao one koji će podržati mlade, a to sam pronašao u SBB-u. Izađite na izbore i birajte one koji biraju vas, a ne one koji biraju svoje porodice. Birajte bolju budućnost za BiH – rekao je Hodžić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.