PODRŠKA NARODA

Video / Pogledajte gromoglasni aplauz na govor Radončića u Visokom: Vratite narodu pare!

Tražimo da milijardu vrate nezaposlenima, onima sa najmanjim penzijama i ovima druge da usklade penzije sa inflacijom, kazao je Radončić

Radončić: Da participiraju sa 200 miliona do Nove godine da bi gorivo bilo jeftinije. SBB

Piše: E. T.

17.9.2022

Savez za bolju budućnost BiH u četvrtak je u Visokom, u krcatoj velikoj dvorani Kulturnog centra „Altindag“ održao predizborni skup. 

Pred stotinama građana, članova i simpatizera SBB-a govorio je i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

- Vlada Federacije i Uprava za indirektno oporezivanje skupila je za milijardu i 640 miliona KM poreza vieš za osam mjeseci nego prošle godine. Tražimo da milijardu vrate nezaposlenima, onima sa najmanjim penzijama i ovima druge da usklade penzije sa inflacijom. 

Da participiraju sa 200 miliona do Nove godine da bi gorivo bilo jeftinije. Šta mi tražimo? Da nesposobni Novalić koji je neispravnim respiratorima ubijao narod sada ne ubija narod glađu, nego da tih milijardu maraka u naredna tri mejseca vrati građanima i privredi i tu popuštati nećemo. Naši su poslanici uputili inicijativu i mi ćemo tražiti, i sada tražimo od drugih stranaka da nas u tome podrže - kazao je Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BIH. 

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.