"NIJE ZASLUŽIO"

Nesloga u opoziciji: Čelinački PDP neće podržati Šarovića

Mi ćemo podržati Jelenu Trivić za predsjednika Republike Srpske i sve druge kandidate opozicije, samo Šarovića nećemo - rekao je Tubak

Goran Tubak. Arhiv

Piše: Srna / D. H.

17.9.2022

Opštinski odbor PDP-a Čelinac neće podržati opozicionog kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH, Mirka Šarovića, izjavio je danas predsjednik tog odbora Goran Tubak.

Tubak, koji je kandidat PDP-a za Narodnu supštinu Republike Srpske i aktuelni odbornik ove partije u Skupštini opštine Čelinac, rekao je da iz odluke čelinačkog PDP-a da ne podrži Šarovića ne treba izvlačiti nikakve zaključke o raskolu u opoziciji.

- Nije to u pitanju, taman posla. Mi ćemo podržati Jelenu Trivić za predsjednika Republike Srpske i sve druge kandidate opozicije, samo Šarovića nećemo, jer on to nije zaslužio - rekao je Tubak za "Srpskainfo".

Tubak je naveo da je riječ o "računima iz prošlosti", podsjećajući da je on do proljeća 2018. godine bio predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Čelincu i član Glavnog odbora ove stranke.

- Vukota Govedarica je, kao predsjednik SDS-a, tada raspustio naš opštinski odbor. Bila je to nepravda, ali Mirko Šarović, kad je postao predsjednik stranke, nije tu nepravdu ispravio - rekao je Tubak.

On kaže da je nakon raspuštanja Opštinskog odbora SDS-a Čelinac većina članova ovog odbora prešla u PDP.

- Šarović nema našu podršku. Narodski rečeno - kako je posijao, tako će i požnjeti - poručio je Tubak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.