"SLOBODAN UDARAC"

Na sahrani kraljice Elizabete države su predstavljali predsjednici, premijeri i kraljevi: Zašto je BiH predstavljala Bisera?

Tako je jedna mala Bosna i Hercegovina, koja je proteklih godina uživala ogromnu podršku i prijateljstvo velike Britanije, davanje počast engleskoj kraljici odlučila da spusti na nivo jedne minstrice

Bisera Turković s princom Čarlsom. Facebook

Piše: Danijal Hadžović

19.9.2022

U današnjem izdanju "Slobodnog udarca" osvrćemo se na činjenicu da je Bosna i Hercegovina umjesto člana Predsjedništva ili predsjednika vlade kako bi to dolikovalo, na sahranu kraljice Elizabete poslala Biseru Turković, ministricu vanjskih poslova koja je po visini svoje funkcije tek petorangirana.

- Tako je jedna mala Bosna i Hercegovina, koja je proteklih godina uživala ogromnu podršku i prijateljstvo Velike Britanije, davanje počast engleskoj kraljici odlučila da spusti na nivo jedne ministrice. Nivo s kokeg odajete poštovanje nečijem monarhu i nekoj državi obično se smatra i porukom o bliskosti i poštovanju određene zemlje. 

Dobro, Dodik svakako planira posjetu Putina, a na Zapadu ionako nije poželjan. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović nije došao u London jer treba četiri dana kasnije govoriti u New Yorku na zasjedanju generalne skupštine UN-a. Naravno, i većina drugih lidera koji su morali promijeniti svoje planove kako bi došli na sahranu će također biti prisutna na Skupštini, no naš Šefik se ne da omesti. 

Željko Komšić je pak zauzet predizbornom kampanjom i skupljanje potpisa Paja Patka i Alana Forda za svoju građansku državu.

Kompletan komentar pogledajte u videu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.