KOLEDŽ UJEDINJENOG SVIJETA

Mostarci "proputovali" kroz 70 zemalja

Najveća gužva bila na štandu na kojem su se zajedno predstavili učenici iz regije

Šetalište u Mostaru: Veseli događaj. M.Smajkić

Piše: M.Sm.

24.9.2022

Šetalište u Mostaru: Veseli događaj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Brojni Mostarci danas su iskoristili priliku da se upoznaju s tradicijom i kulturom 70 zemalja svijeta. Riječ je  o događaju „Put oko svijeta za 80 minuta“ koji tradicionalno organiziraju učenici Koledža ujedinog svijeta u Mostaru, a koji je na Šetalištu privukao veliki broj građana.


- Ove godine je program bogatiji, jer smo pored standarnog predstavljanja zemalja uključili dosta širi segment predstavljanja tradicionalnih plesova, a imamo i prikaz pisama različitih regija , među kojima su hebrejsko, arapsko i kinesko. Tako građani, naprimjer, na tom štandu mogu ispisati svoje ime na nekom od tih pisama- kazala nam je Adla Velagić-Ćurić, portparol Koledža.

Na ovom veselom događaju građani su se najviše zanimali za tradicionalna jela koja su pripremali učenici, a najveća gužva bila je na zajedničkom štandu zemalja regije.

Uz brojne vrste pita na ovom štandu su bila zastupljena brojna tradicionalna jela BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a učenici su, čak, pekli ćevape na roštilju.

- Ponosni sam član velike zajednice Koledža i srećna sam što smo na ovom štandu  svi mi lokalci,kako to kažemo, zajedno. Drago nam je što smo uspjeli sve vrijednosti koje Koledž ima implementirati u ovo što smo uradili danas i da, zaista, to bude 80 minuta putovanja kroz svijet, da pokažemo koliko smo složni-kazala je predstavnica ovih zemalja Anastasija Gogić iz Bijeljine.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.