AKADEMSKO USAVRŠAVANJE

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru upisao 18. generaciju učenika

Ove godine 73 države su zastupljene na Koledžu

Učenici Koledža na Starom mostu. Avaz

Meliha Smajkic

26.8.2023

Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar) je u novu školsku godinu upisao svoju 18. generaciju učenika.

Novu generaciju UWC-a Mostar čini 108 učenika koji dolaze iz 55 zemalja svijeta, te sa područja cijele BiH, saopćeno je iz UWC-a Mostar.

Službena dobrodošlica

Službena dobrodošlica za nove učenike počinje 28. avgusta sa orijentacijskom sedmicom, tokom koje će se učenici pobliže upoznati s misijom UWC-a Mostar, programom međunarodne mature, režimom života u učeničkim rezidencijama, te gradom Mostarom.

Tokom svog boravka na Koledžu, pored akademskog usavršavanja, učenici će sudjelovati i u mnogim društveno korisnim aktivnostima i projektima, te na taj način doprinijeti misiji Koledža i aktivnostima u gradu Mostaru.

- Ove godine 73 države su zastupljene na Koledžu u Mostaru. Među našim osobljem, raznolikost se ogleda i u raznovrsnosti zastupljenih jezika, osim engleskog i lokalnih jezika, to su italijanski, bugarski, ruski, hindi, arapski, perzijski, španski, njemački, poljski, nizozemski... 

Posebno iskustvo

To pruža našim učenicima posebno iskustvo učenja, priliku da zaista cijene raznolikost i da se fokusiramo na misiju koledža - izjavila je Sonja Ravat (Sonia Rawat), direktorica Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru.

Nastavu na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru u novoj školskoj godini će prema programu međunarodne mature (IBDP), pohađati ukupno 205 učenika iz čak 73 zemlje svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.