CENTRALNI DNEVNIK FACE TV

Konaković: Napunit ćemo zatvor sanaderima u BiH

Jedna je dobra stvar koju su napravili, taj zatvor, za sebe su ga napravili, kazao je

Elmedin Konaković: Dolazimo u sve dijelove BiH. SCREENSHOT / FACETV

S. S.

25.9.2022

Lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković najavio je "sanderizaciju BiH na sinošnjem gostovanju na Centralnom dnevniku FACE televizije.

- Priča se da u Sarajevu ima para zbog pondera. Taj ponder je ima 15 godina, otkako je usvojen Zakon, a para ima sad, kad časni ljudi vode procese i kada se ne krade. Dolazimo u sve dijelove BiH. Najvažnija reforma bit će reforma pravosuđa. Hoću da najavim ekskluzivno ‘sanaderizaciju Bosne i Hercegovine”. Jedna je dobra stvar koju su napravili, taj zatvor, za sebe su ga napravili - rekao je Konaković.

Ko su sanaderi?

Dodao je da će državni zatvor napuniti "sanaderima" iz BiH, nakon što se rastereti pritisak na pravosuđe.

Upitan ko su sanaderi, Konaković je kazao da bi prvi mogao biti Bakir Izetbegović, lider SDA.

Sky aplikacija

-Jer ovo kako se stvari odvijaju sa Sky aplikacijom i njegovom desnom rukom Osmanom Mehmedagićem morat će se dobro potruditi da pojasni dokaže da on s tim nema veze. Prema onome što mi vidimo golim okom, učešće direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića u ovom procesu Sky zaista vodi ka vrhu SDA - mišljenja je Konaković.

Osvrnuo se i na priču oko njegove diplome te rekao da je njegova diploma čista i da je ta priča koja se pojavila posljedica njegovih kritika na diplomu Sebije Izetbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.