KOD MOSTA SUADE I OLGE

Memo sretan zbog uklanjanja vandalizma: Nećemo dozvoliti da prave javašluk od Sarajeva

Dosta je njihovih lopovluka, poručio je Haljevac

Haljevac se oglasio nakon uklanjanja ilegalnog LED displeja na Vrbanji. Avaz

H. J. I.

28.9.2022

Nelegalno postavljeni LED reklamni pano kod Mosta Suade i Olge na Vrbanji jutros je uklonjen.

Nakon uklanjanja LED panoa, oglasio se Sulejman Haljevac Memo, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo. 

- Dragi moji, evo nema onog famoznog keš objekta koji je Benjamina pošla ovdje da nam stavi, gdje simbol Sarajeva, simbol otpora Sarajeva. Znači morali su skloniti i sve će skloniti jer nećemo dozvoliti da prave javašluk od Sarajeva. Dosta je njihovih lopovluka - poručio je Haljevac. 


Podsjećamo, kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar jučer je utvrđeno da je u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke postavljen nelegalni slobodnostojeći reklamni pano bez neophodnih odobrenja.

Investitor radova je firma KARPAS AMBALAŽA d.o.o. Banja Luka, a radnici nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar,

Urbanističko-građevinski inspektor je obustavio radove i naložio investitoru da danas u toku dana najkasnije do sutra dostavi dokumentaciju na uvid, u protivnom za isti će biti izdato rješenje o uklanjanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.