BURNO U SARAJEVU

Šta se dešava u MUP-u i Tužilaštvu KS: Ko strahuje od novih hapšenja i ko je "izdao" inspektora Adisa Prašovića

Njegovim hapšenjem zavladala je panika u policijsko-tužilačkim strukturama jer nije radio sam

Tužilaštvo KS ima prave informacije. Avaz

Piše: M. Aš.

28.9.2022

Hapšenje krim inspektora MUP-a KS Adisa Prašovića, jednog od visokopozicioniranih kadrova Uprave policije Sarajevo poljuljalo je redove, ne samo MUP -a KS, nego i Tužilaštva Kantona Sarajevo, saznaje portal "Avaza".


Odavao povjerljive informacije

Prašović je inače inspektor koji je radio na više osjetljivih slučajeva i imao dobru saradnju s pojedinim tužiteljicama u Tužilaštvu KS. Uhapšen je zbog predmeta "Bumerang", u kojem je uhapšen prije desetak dana i Admir Arnautović Šmrk. Sumnja se da, a što tvrdi MUP KS i Tužilaštvo BiH, po čijem je nalogu priveden, da je odavao povjerljive informacije osobama iz krim miljea.


Otkriven je putem Sky. Međutim, prema informacijama "Avaza", njegovo ime istražiteljima Tužilaštva spomenuo je jedan od osumnjičenih iz predmeta "Rez".

No, kako stoje stvari, Prašović nije jedini sumnjiv u MUP KS. Njegovim hapšenjem zavladala je panika u policijsko-tužilačkim strukturama. Prašović je važio za iskusnog inspektora i vjeruje se da nije bio sam u navodnim mućkama s osoba iz krim miljea.


Nikada nisu zadržani niti pritvoreni

Pitanje je i ko je u Tužilaštvu KS štitio Arnautovića, ali i nedavno uhapšenog Elvisa Keljmendija. Pogotovo što su više puta prijavljivani za razna krivična djela, a nikada nisu zadržani niti pritvoreni. Uhapšeni su tek nakon naloga Tužilaštva BiH.

Kako stvari stoje, naredni dani bit će vrlo zanimljivi... Možda i sati!

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.