KANDIDATKINJA PDP-A

Trivić: Ne smijemo sebi dozvoliti da postanemo poligon za okršaje velikih sila

Trivić kaže da svi udari na nju pokazuju samo jedno, a to je da je se boje, da su u panici i očaju, a da joj nemaju naći ništa konkretno, što ima bilo kakvo utemeljenje

Jelena Trivić: Ankete idu u prilog meni. PRVA

S. S.

29.9.2022

Gostujući na beogradskoj TV "Prva" kandidatkinja opozicije iz RS-a za predsjednicu tog entiteta Jelena Trivićkazala je da može ostvariti pobjedu i da sva istraživanja idu tome u prilog.

- Kampanja je do jednog momenta proticala u normalnom tonu, onda je krenuo niz serijskih napada na mene, laži, prljavština. To samo znači da je režim u panici, očaju, da ne preza ni od čega, pa se bave sa mnom, mojom porodicom, iznose neke lažne dokumente o nekim navodnim milionima koji su došli u RS pomoću kojih ja treba da pobijedim, iako su ti dokumenti napisani na lošem engleskom i sve je ispalo na kraju smiješno. Javnost RS-a im se zaista smije – rekla je kandidat za predsjednicu RS-a Jelena Trivić, gostujući jutros uživo na beogradskoj TV „Prva“.

"Nemaju ništa konkretno za ponuditi"

Trivić kaže da svi udari na nju pokazuju samo jedno, a to je da je se boje, da su u panici i očaju, a da joj nemaju naći ništa konkretno, što ima bilo kakvo utemeljenje.

- Što se tiče istraživanja, ko naručuje, plasira ono što mu odgovara. Istraživanje u kojem ja zaostajem 10 posto je radila privatna marketinška agencija čovjeka koji je bio savjetnik Željke Cvijanović, zatim finansijski direktor Elektroprivrede, a sada je direktor Republičkog zavoda za statistiku, znači čovjeka iz njihovog sistema. U tom istraživanju nisu čak dobro naveli ni nazive partija. Recimo, partiju Darka Banjca naveli su kao NDS, a zove se NPS. Napisali su da postoji nekakva koalicija "Domovina", a mislili su na koaliciju bošnjačkih stranaka okupljenih pod nazivom "Pokret za državu". Tu su pokazali da su to pravili na brzinu, da izbace neki rezultat – rekla je Trivić i navela da je PDP radio istraživanja.

- Nakon 17 godina vlasti Milorada Dodika, kada bih rekla tačno kako dobro stojim, bojim se da bih opustila svoje simpatizere, naše članstvo, posmatrače, kontrolore kutija, a to neću. Dobra su istraživanja, ali ne želim ni momenat da se opuštam. Radim dan za danom, korak po korak i u svakom momentu kao da smo u egalu. Držimo se one strategije da se utakmica igra dok sudija ne odsvira kraj. Idemo čvrsto, jako, odlučno – rekla je Trivić.

"Ima li neki dokaz?"

Navela je da je pobjeda opozicije u najvećim gradovima na lokalnim izborima pokazala da je i u nemogućim uslovima Ljubiša Petrović uspio da pobjedi, da je Draško Stanivuković, oko kojeg su bile okupljene tri stranke, nakon 20 godina pobijedio SNSD i njihovu koaliciju od 10 stranaka i da uz sve resurse koju režim ima, narod je željan promjena.

- Banja Luka i Bijeljina, ali i druge općine pokazale su pobjedivost nad režimom. Moja kandidatura je objavljena krajem prošle godine, a g. Dodik je sa kandidaturom izašao negdje u junu. Ja sam za protivkandidata priželjkivala gospodina Dodika. Smatram da u SNSD-u ima i ozbiljnijih i obrazovanijih i kulturnijih ljudi koje bih teže porazila. Ovako, imate njega kakav jeste i mene kakvu jesam. Degutantno je da ja o sebi ili njemu pričam, ali u svakom pogledu mi smo dva različita svijeta – rekla je Trivić.

Na pitanje o finansiranju iz SAD-a odgovorila je:

- Je li neko našao neki dokaz da nosam milione po torbama, računima, da ima neki trag...? Ja nikada nisam bila na teritoriji Engleske, niti SAD. Prošla sam od Moskve do Amsterdama, ali na Ostrvu ili SAD-u nisam bila. U to su sve uvukli mog brata, koji je u tom periodu bio na moru. Tako da je to sve lako dokazivo i ja ću ih tužiti nakon izbora. Pri tome, napravili su glupav "dokument" – istakla je.

"Režim je raselio trećinu stanovništva"

Trivić dodaje da je naroda u RS-u jako malo, jer je režim raselio trećinu stanovništva.

- I za njih nesretna okolnost u svemu tome jeste što se mi znamo. Svi znaju u Banjoj Luci, Trebinju, Loparama, Dubici... u svakom gradu znaju ko sam ja i kakav je moj život i svi znaju ko je Milorad Dodik i kakav je njegov život. Znaju šta on ima od imovine, šta ja. On to nije mogao steći legalno, morao je steći na krađi od države i naroda – istakva je Trivić.

Navela je da nije ni rusofil, ni germanofl, ni eurofil, ni amerofil, nego je srbofil i gleda šta je srpski nacionalni interes, a to je mir.

- Mi ne smijemo sebi dozvoliti da postanemo poligon za okršaje velikih sila, jer bi to za nas bilo pogubno. Poštujem i nosim u sebi duhovnu povezanost sa Rusijom i ruskom braćom. Naše države su izgrađene na temeljima istočnog hrišćanstva i postoji neraskidivost naših crkava i kroz to proizilazi naša duhovna povezanost. To je neupitno za svakog Srbina. Ali u geopolitičkim previranjima, pogotovo RS-a koja je mala i koja nema obim države i državnosti koju ima Srbija, ne bi trebalo da gura prst u oko bilo kome - rekla je Trivić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.