PRIPREME ZA SUTRA

Na spisku za Goražde 20.455 birača, glasat će na 33 biračka mjesta

Pod policijskom pratnjom, započeta distribucija glasačkog materijala prema glasačkim mjestima na području Goražda

A. Bajramović

Danas nakon podneva, pod policijskom pratnjom, započeta je distribucija glasačkog materijala prema glasačkim mjestima na području Goražda. Prema riječima predsjednice Gradske izborne komisije Amire Borovac, na području grada sutra u 7 sati bit će otvorena ukupno 33 glasačka mjesta.

- Mi smo obavili sve pripreme za sutrašnje izbore. Sa jučerašnjim danom na izvodu iz centralnog biračkog spiska bilo je 20.455 birača. Formirali smo 32 redovna biračka mjesta i jedno mjesto za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim glasačkim listićima, a radit će i tri mobilna tima - kazala nam je Borovac.

476 posmatrača

Izbore u Goraždu sutra će pratiti 476 posmatrača akreditiranih od strane političkih subjekata, te značajan broj posmatrača iz nevladinih organizacija.

- Što se tiče izborne administracije, mi smo za ove izbore angažirali 334 osobe koje će raditi u biračkim odborima. U izbornoj komisiji formiran je štab koji će raditi na unosu rezultata, odredili smo kontrolore i koordinatore za pomoć biračkim odborima na terenu, tako da je prema našoj procjeni u izborni priče uključeno oko 2.000 ljudi, da li kao kandidati ili rade nešto sutra na izborni dan - dodaje Borovac.

Otisak štembilja

Iz Gradske izborne komisije Goražde podsjećaju birača da su u odnosu na ranije izbore ovaj put uvedene novine u procesu glasanja.

- Molim građane da obrate pažnju na glasačke listiće, da li je na svakom od 4 koja će dobiti na glasačkom mjestu stavljen otisak štembilja i potpis koje je izdalo taj listić - ističe predsjednica GIK Goražde Amira Borovac.

NA VRH

Podijeli članak na