U UTRCI ZA PREDSJEDNIKA RS

Dodik se obratio javnosti: Nesumnjiva pobjeda Cvijanović, moja prednost nedostižna za Trivić

Na nekih 360.000 prebrojanih glasova, ja vodim za 25.000 glasova - sa 235.692 nasuprot 209.167 osvojenih glasova, rekao je Dodik

Dodik: Priznao je da je izgubio u Banjoj Luci, ali da je pobijedio na nivou RS. SNSD

E. Ć. - S. S.

3.10.2022

Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika RS Milorad Dodik obratio se javnosti gdje je proglasio pobjedu svoje stranačke kolegice Željke Cvijanović u utrci za Predsjedništvo BiH.

Što se tiče njegove borbe za poziciju predsjednika RS, kazao je kako ima prednost koja je nedostižna. 

- Želim da kažem da su izbori, što se nas tiče, provedeni fer i korektni. Da mali ekcesi ne mogu dovesti izbore u pitanje. SNSD je postigao svoj maksimalni i dobar rezultat. Nesumnjiva pobjeda Željke Cvijanović za člana Predsjedništva. Želim da joj čestitam, analizirat ćemo izbore kasnije.

Što se tiče predsjednika RS, mi se trudimo da damo tačne podatke. Nismo oni koji bi proglasili rezultate, a sutra se kajali i govorili kako nisu to trebali uraditi. Mislimo da imamo prednost koja je nedostižna.

Na nekih 360.000 prebrojanih glasova, ja vodim za 25.000 glasova - sa 235.692 nasuprot 209.167 osvojenih glasova. To je nedostižno jer znamo da još nisu stigli rezultati sa mjesta za koja smo sigurni u pobjedu. Na kraju će to završiti na 40.000 razlike - rekao je Dodik.

Kazao je kako je razlika nedostižna i da ona svakog trenutka raste.

Priznao je da je izgubio u Banjoj Luci, ali da je pobijedio na nivou RS. Upitan da komentariše izbor za člana Predsjedništva iz bošnjačkog naroda, kao i to da li će sada biti lakše Željki Cvijanović u Predsjedništvu BiH nego je to bilo njemu, Dodik je odgovorio:

- Da, lakše ćemo odvojiti RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.