ZA ČLANA PREDSJEDNIŠTVA

Zastupnik njemačkog Bundestaga Juratović o pobjedi Bećirovića: Čestitam BiH na iskoraku

Izražavam poštovanje narodu i građanima na konačnom socijaldemokratskom izboru u Predsjedništvu BiH, što će nadam se doprinijeti miru i stabilnosti u zemlji i regionu zapadnog Balkana, naveo je on

E. Ć.

Juratović: Pokazatelj socijaldemokratske svijesti, retorike i kulture

Foto: Pixsell


Zastupnik SPD-a u njemačkom Bundestagu Josip Juratović komentarisao je pobjedu kandidata ujedinjene opozicije Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. 

Bećirović je osvojio više glasova od kandidata SDA Bakira Izetbegovića i kandidata koalicije "Država" Mirsada Hadžikadića.

- Pobjeda Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda pokazatelj je pobjede socijaldemokratske svijesti, retorike i kulture. Čestitam BiH na iskoraku. 

Izražavam poštovanje narodu i građanima na konačnom socijaldemokratskom izboru u Predsjedništvu BiH, što će nadam se doprinijeti miru i stabilnosti u zemlji i regionu zapadnog Balkana. Nisam pogriješio u svojoj nedvojbenoj podršci kandidatu Ujedinjene opozicije u BiH i siguran sam da će gospodin Bećirović pokazati razliku od drugih na temelju vrijednosti, mira i kooperativnosti u interesu razvoja BiH, razvoja boljih odnosa u državi i regionu - poručio je Juratović.

Više o temi Josip Juratović

NA VRH

Podijeli članak na