DRŽAVNA PARLAMENTARKA

Alma Čolo za "Avaz": Zadovoljna sam svim rezultatima, osim poraza u borbi za Predsjedništvo BiH

Bakir Izetbegović je za razliku od nas kao kandidata imao 11 udruženih protivnika i to nije ista utakmica, kazala je Čolo

Alma Čolo: Jako sam zadovoljna brojem glasova. FENA

Piše: S. Spahić

5.10.2022

Alma Čolo, zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH te kandidatkinja za isti nivo vlasti na izborima održanim u nedjelju prema trenutnim nepotpunim rezultatima je druga po broju glasova unutar liste te stranke sa blagim zaostatkom za Amorom Mašovićem.

SDA će u toj izbornoj jedinici imati siguran jedan mandat, tako da je neizvjesno da li će ga dobiti Amor Mašović ili Alma Čolo.

Ona je za portal "Avaza" govorila o rezultatima SDA.

- Što se tiče Stranke demokratske akcije zadovoljna sam rezultatima na svim nivoima osim poraza u borbi za člana Predsjedništva. Naravno da smo očekivali da SDA, kao najača stranka u državi, ima svog člana Predsjedništva BiH. To nažalost nismo uspjeli ostvariti - kazala je Čolo za "Avaz".

Zadovoljna brojem glasova

Osvrnula se i na lične rezultate.

- Jako sam zadovoljna brojem glasova, ali još uvijek nisam sigurna da ulazim u PSBiH s obzirom da je tijesna utrka između mene i gospodina Amora Mašovića - rekla je Čolo za "Avaz".

Pitali smo Čolo da li se već priča o formiranju nekih koalicija ili se čekaju i rezultati dijaspore, kazala je:

- To radi najuže rukovodstvo stranke, kojeg čini predsjednik i devet potpredsjednika, a ja sam samo članica Predsjedništva, a na nivou tog organa nismo još uvijek imali sjednice nakon izbora, niti buduće pozicije u vlasti – dodala je Čolo.

Rezultati Bakira Izetbegovića

Govorila je i o tome kako da je SDA i dalje dominantna stranka na različitim nivoima vlasti, ali te rezultate nisu pratili rezultati Bakira Izetbegovića.

- On je za razliku od nas kao kandidata za različite nivoe imao 11 udruženih protivnika i to nije ista utakmica. Njegova borba je bila teža. Analizirajući sve prethodne izbore uvijek je stranka dobijala više glasova od svog kanidata za člana Predsjedništva, osim za vrijeme rahmetli Alije Izetbegovića – zaključila je Čolo za porttal „Avaza“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.