BUDIMO HUMANI

Pomozi.ba pokrenuo apel za Selveru iz Zenice koja ima hepatitis C i cirozu jetre

Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere

Za njene pretrage i terapije u Istanbulu kako bi se bolest držala pod kontrolom do momenta kada bude moguća transplantacija potrebno je 19.400 eura. POMOZI.BA

A. O.

6.10.2022

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Selveru Arnautović iz Zenice koja boluje od hepatitisa C koji joj je uzrokovao cirozu jetre. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17039 kojim donirate 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Za njene pretrage i terapije u Istanbulu kako bi se bolest držala pod kontrolom do momenta kada bude moguća transplantacija potrebno je 19.400 eura. Ona pored ciroze ima dijabetes i probleme sa štitnom žlijezdom.

Ova draga žena je nekoliko puta išla na pretrage u Tursku za koje smo iz našeg Fonda za liječenja donirali 25.607 KM. Na pretragama je ustanovljeno da kćerka Midheta može biti donor i ona jedva čeka momenat kada će moći pomoći majci koja je cijeli život posvetila njoj i mlađoj sestri.

Inače, Midheta je Selverin ponos, a ima i razloga za to, jer je ova djevojka dobitnica dekanove nagrade kao studentica sa najvećim prosjekom na godini na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Zenici.

Kako bi ova dirljiva priča o neizmjernoj ljubavi majke i kćerke imala sretan kraj osim poziva na broj 17039 možete pomoći i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije, navodi se u saopćenju Udruženja Pomozi.ba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.