STAZAMA POSLANIKA ISLAMA

U džamiji "Kralj Abdullah" održana centralna mevludska svečanost Muftijstva tuzlanskog

Već 12 godinu za redom MIZ Tuzla organizuje manifestaciju “Stazama Poslanika islama“ koja je izuzetno dobro primljena kod šire društvene zajednice

A. B. / Preporod

7.10.2022

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

U džamiji "Kralj Abdullah" u Tuzli večeras je u organizaciji Muftijstva tuzlanskog i Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla u okviru manifestacije "Stazama Poslanika islama" održana centralna mevludska svečanost za Muftiluk tuzlanski.

Već 12 godinu za redom MIZ Tuzla organizuje manifestaciju “Stazama Poslanika islama“ koja je izuzetno dobro primljena kod šire društvene zajednice. Ovogodišnja manifestacija će kroz osamnaest različitih programa koji obuhvataju više od stotinu aktivnosti biti realizovana u mjesecu rođenja Allahovog poslanika Muhammeda a.s. na području cijelog Medžlisa.

Mevludskoj svečanosti, pored velikog broja vjernika, prisustvovovali su muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa prof.dr. Amir Karić, te imami ovog medžlisa.

Direktor Smajlović kazao je da su srca čestitih ljudi otvorena za osvrt na životopis časnog poslanika Muhammeda a.s., jer je on, a.s. sve svoje dunjalučko žrtvovao za dobrobit ummeta. Naglasio je da će se slični programi organizirati u oko tri hiljade džemata. Zamislite koja je to snaga, koja je to kvaliteta, poručio je Smajlović.

- Ne postoji zajednica, u bilo kojem obliku koja ne proživljava iskušenja, ali ako imamo kvalitetu i snagu imana bićemo svjesni da je sve to naše snaženje, a ne pad - rekao je Smajlović, prenosi Preporod.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.