O ODLUCI CIK-A

Radović: Prva bitka je da se utvrdi šta imamo u vrećama za predsjednika RS

A u tim vrećama, ono što mi imamo sa terena, bit razlike u glasovima, naveo je Radović

Radović: Hvala građanima koji su nas podržavali i koji su nam se pridružili u ovoj borbi. Screenshot

E. Ć.

10.10.2022

Nakon odluke Centralne izborne komisije BiH (CIK) o ponavljanju brojanja glasova za nivo predsjednika i potpredsjednika RS-a održana je konferencija za medije PDP-a i SDS-a u Banjoj Luci na kojoj su se obratili predsjednik PDP-a Branislav Borenović i zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović.

- Hvala građanima koji su nas podržavali i koji su nam se pridružili u ovoj borbi. Mislim da oni snose možda i ponajveću zaslugu za ovo što smo danas izborili, a to je prva bitka da se utvrdi da se utvrdi šta imamo u vrećama za predsjednika RS.

Napominjem da smo mi taj zahtjev već podnijeli, znajući da je to moguće kada izborni materijal bude u Sarajevu i kada se jednostavno prikupi izborni materijal sa svih biračkih mjesta i svih izbornih jedinica.

Nama je bio cilj da se broji prije nego što neko unese podatke koje ne odgovaraju stvarnosti i da onda ne proglase svoju izbornu pobjedu. To je bila suština ove naše borbe.

A u tim vrećama, ono što mi imamo sa terena, bit razlike u glasovima. Mala krađa je krađa. Nema razlike - rekao je Radović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.