REAKCIJE

Profesor Enver Kazaz za "Avaz": Siguran sam da su neke stranke brutalno pokradene

Opozicija u RS je u ovom trenutku pobijedila Dodikov režim, poručio je Kazaz

Piše: A. Bajramović

11.10.2022

Kazaz: Nesumnjivo da se izbori u BiH kradu. AVAZ

CIK BiH je konačno odlučio da radi svoj posao, kaže za "Avaz" politički analitičar, profesor Enver Kazaz, komentirajući odluku o ponovnom prebrojavanju glasova za predsjednika RS.

- Nesumnjivo je da se izbori u BiH kradu, da na svakim izborima imamo više stotina hiljada tobože nevažećih listića, sam CIK priznaje da birački odbori ne rade svoj posao kako treba. Dakle, konačno jedna dobra vijest iz Centralne izborne komisije – kaže Kazaz.

Očekivao je žestoke reakcije SNSD-a, ali ono što smo vidjeli pokazuje da je Milorad Dodik svjestan da je „onaj dio međunarodne zajednice koji je protiv njega puno jači od Rusije“, pa je reakcija tako blaga.

- Opozicija u RS je u ovom trenutku pobijedila Dodikov režim, ali to još ne znači da je dobila izbore, to ćemo tek vidjeti. U FBiH ne postoje protesti kao u RS, a sigurno se kralo. Sigurno je da bi valjalo provjeriti neka biračka mjesta. Siguran sam da su neke partije, koje su u BiH ranije pravile dobre rezultate a sada su ispod cenzusa, brutalno pokradene – ističe profesor Enver Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.