APEL PREDSTAVNICIMA VLASTI

Sindikat policijskih službenika Federalne uprave policije: Osigurati bolje uvjete za rad

U proteklom periodu svjedočimo sve učestalijim napadima na policijske službenike u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopćenju

Policijski službenici. Denis Kapetanović / PIXSELL

A. O.

20.10.2022

Sindikat policijskih službenika Federalne uprave policije dostavio je saopćenje za javnost u kojem se pominje tematika napada na policijske službenike. Potpisnik predmeta je predsjednik upravnog odbora Aldin Sinanović.

- U proteklom periodu svjedočimo sve učestalijim napadima na policijske službenike u Bosni i Hercegovini, kako verbalne tako i fizičke, usmjerene na lični i profesionalni integritet i dignitet, a koji su najčešće posljedica poduzimanja službenih radnji, što najoštrije osuđujemo, te pozivamo sve predstavnike sudske i zakonodavne vlasti da hitno poduzmu mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi suzbili ovaj negativni trend i njegove posljedice.


Potpisnik predmeta. AVAZ

- Pozivamo predstavnike vlasti i sindikalne organizacije iz oblasti sigurnosti, da zajedničkim djelovanjem osiguraju bolje uvjete za rad i egzistencijalna pitanja, a sve u cilju očuvanja digniteta policijskog službenika i institucija koje predstavljaju, navodi se u saopćenju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.