VELIKO SRCE KRAJIŠNIKA

Dževad iz Bužima je heroj Krajine: Rođaku Ademu donirao bubreg i spasio mu život

Obojica su iz Bužima, a njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća

Operacija uspješno prošla, i Dževad i Adem se osjećaju dobro. Facebook

E. Ć.

23.10.2022

Jedna divna priča dolazi iz Krajine, koju je na svom Facebook profilu podijelio hafiz Nedim Botić. Naime, Dževad Ponjević je donirao bubreg svom rođaku Ademu i tako mu spasio život.

Ademu otkazivao bubreg i išao je na dijalizu prethodnih 12 mjeseci, pa se Dževad odlučio da mu pomogne.

- Skoro godinu dana priprema, desetine pregleda i pretraga, pet odlazaka u Njemačku i pređenih skoro deset hiljada kilometara, iskušenja sa koronom, odgađanja operativnog zahvata. I konačno je proteklih dana u Njemačkoj obavljena transplantacija-

Dževad i Adem su iz Bužima, a njihovi roditelji su ih naučili da se vole i paze kao braća. Ademu je prethodno rađena jedna transplantacija, prije 15 godina i tada mu je donor bubrega bila sestra Šefika - napisao je hafiz Botić.

Hafiz Botić je prenio i poruku nakon operacije junaka ove priče Dževada Ponjevića. 

- Obojica se, hvala dragom Bogu, osjećamo dobro. Ja nisam ništa izgubio, dobio sam još više snage, ljubavi i vjere u svom životu. Hvala svim doktorima i medicinskom osoblju na susretljivosti od Bužima, Bihaća, posebno timu doktora u Minhenu koji je uspješno uradio operativni zahvat. Hvala našim porodicama, prijateljima i radnim kolegama na podršci i na kraju još jednom hvala dragom Bogu jer život je Božiji dar - rekao je Dževad.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.